30 de juny 2009

U2 a Barcelona

Camp Nou

Enlluernat, content, orbitant a Plutó i satisfet, però... dos dies després amb la calma i assimilant les coses resulta que... Aquí van algunes reflexions sobre aquest gran esdeveniment.

Si algú es pensava que la música estaria per sobre del show global -el que almenys jo esperava veure i que va superar les espectatives- anava equivocat. Entenc les crítiques en fòrums i premsa, perquè d'algunes coses n'hi ha per llogar-hi cadires, però tampoc cal ser més papista que el papa, no? Sigui com sigui i sabent quina música fan els U2 a nivell musical ni em van sorprendre ni em van decepcionar. Van tocar la majoria de hits -alguns amb més gràcia que d'altres- i temes del nou dics, que fora d'alguns casos, potser no han acabat de quatllar del tot.


Ningú pot negar que va ser realment ESPECTACULAR, amb majúscules. Muntatge amb un gran desplegament de mitjans tècnics i una realització quasi impecable llevat d'algunes errades que potser no es poden permetre encara que sigui l'inici de gira. Per això portaven els dies que portaven assajant i vam pagar el que vam pagar, no? Ens van enlluernar, seria la paraula.



Les fotos són el reflex visual del que va ser aquest primer concert de la gira 360º dels U2 -sense comptar el que van fer el dia abans per 500 privilegiats-. Un orgia de llum, color, video, decibels i sorpreses.



En contra, la venuda de moto de l'escenari 360º -quants cops es van girar caps als de darrera?-, l'errada antològica de Bono d'entrar creuat a One (amb algun dels seus companys mirant-lo com dient "però què estàs fent?" -teníem prismàtics per veure-ho...-, la "freakada" del micro penjant -em va semblar que feia més nosa i que servei-, la desídia de Bono al tram final del concert -cansament?, sóc el p... amo i faig el que vull?, problemes de veu com que els va tenint sovint al final dels concerts?-.



Sobre el so, almenys des d'on érem nosaltres -centrats davant de l'escenari a 3a graderia- va ser més que correcte des del primer tema. Sé que en d'altres punts de l'estadi no va ser així, però és molt difícil que soni bé a tot arreu, això ja és una qüestió de física del so en grans espais... és així. Alguns temes van sonar millor i d'altres pitjor, això passa a les millors famílies...






















Comentari de Jordi Planagumà al meu Facebook

Estic molt d'acord amb tu: l'espectacle va ser impressionant, però hi ha coses que son millorables. Sobre el tema so i referent al tema que es van perdre un parell de vegades, crec que va lligat. Hi ha un problema de rebots força bèstia i tot i que van amb auriculars, crec que quan estaven a l'anella, sobretot als laterals, el lio era espectacular. Fins i tot en bono es va treure els auriculars 2 o 3 vegades quan estava en aquest lloc. Suposo que alguna solució trobaran i que en els propers bolos anirà millorant.